10 Punkter som slår ner på ditt åldrande

1 Undvik att bli beroende

Vare sig det handlar om nikotin, koffein, alkohol, Facebook eller socker. Lär dig bryta destruktiva mönster där du är fast i ett beroende som bottnar i kanske dålig självkänsla. Testbryt ibland för att veta själv att du inte hamnat i ett destruktivt beroende som kommer att vara ett hinder för din framtida framgång!

2 Ät ordentligt

Tro det eller ej men senaste forskning visar att  80% av dina kroppsliga resultat beror på vad du sätter i dig. Din kropp förvandlas i ditt kök! Skyll inte på tidsbrist, det tar mindre tid när du väl bestämt dig! Kortfattat: Nyttiga oljor, nötter, frön och slopa alla halvfabrikat och snabba kolhydrater. Inta rätt kolhydrater i rätt tid!

3 Motionera

Snabba intensiva pass eller lågintensiv träning ger bäst resultat. Cyklar/springer du i timmar stressar du din kropp och den börjar sätta sig emot med till exempel viktökning, höga kolesterolvärden som kroppen tillverkar själv och du blir lättare mottaglig för infektioner.

Vardagsmotionera! Ta trapporna, arbeta ståendes och ta en kvällspromenad med dina barn. Då får ni tillfälle att ”lufta” problem och åsikter. Tidsbrist? Stäng av Teven och datorn. Inga gym eller maskiner kan ersätta denna punkt.

4 Lär dig hantera stress

Fysisk och emotionell stress är lika allvarliga.  Gör dig av med ”energi” tjuvarna som tär på dina krafter. En relation som bara ”suger” kommer bara dränera dig på din livskraft och glädje. Ägna dig åt det som ger dig positiv energi tillbaka!

5 Tänk ”ungt”

Inget är försent. Vill du springa en halvmara, anmäl dig! Vill du börja klättra trots att du är 79 så ska du göra det. Gränsen finns i våra sinnen och mentala bromsklossar. Slopa dessa och glöm din ålder, den är bara en siffra! Se på barnen hur de leker. Nyfiket och utan spärrar. Dessa uppkommer med åldern, kanske…

6 Se efter din personliga hygien

Nu pratar vi inte om att duscha eller att använda deodorant. Det handlar om att gå till tandläkaren, fila fötterna, använda tandtråd och smörj in din hy så att du på bästa vis kan ta hand om de gåvor du försetts med.

7 Ångra inte ditt leverne

Ursäkta inte hur du väljer att leva ditt liv. Stå för dina val och våga hoppa högt! Att stå rakryggad och erkänna ett misslyckande är bättre än att ångra att man aldrig vågade ta steget mot förändring. Ex. Du har  fastnat i ett tråkigt arbete bara för att få in din lön varje månad och det låter bra att ha arbetat på samma arbetsplats i 20 år istället för att ha vågat testa din idé som du drömt om i flera år. Vilket känns bäst i själen?

8 Inta rätt kosttillskott

Dokumenterade rätt tillskott är D-vitamin, essentiella oljor och antioxidanter! Exempel: VI  vistas för lite i solen och brist på  D vitamin resulterar i bland annat benskörhet, autoimmuna sjukdomar och depression. Rätt oljor sätter fart på fettförbränning och smörjer din kropp inifrån. Rätt antioxidanter bromsar åldrandet bra exempel är blåbär, granatäpplen och gojibär.

9 Haka inte upp dig över småsaker

Är det viktigt att alltid ha rätt? Nästa gång du rynkar din panna och argumenterar för din sak, fråga dig om det är värt besväret. Många gånger är det bara onödig energi som strömmar från ditt sinne. Släpp saker och känn dig lättare! Ångra inte saker som gått snett, dra lärdom istället! Fokusera på rätt saker!

10 Balans i ditt liv

Sist men inte minst balans i livet är viktigt.  Ibland låter det klyschigt men lagom är faktiskt bäst. Lagom motion, lagom mat och alkohol. Tillsammans med lagom mycket av andra komponenter som tillhör vardagen såsom arbete, familj och vänner!

Ha en bästa söndag!

Smarttrainer

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s