Träning utomhus…

Det regnar ute, jag ställer in planerat träningspass….
Låter det bekant? Vi är alla mänskliga och jag lovar att 95% av oss tycker inte att det är det mest roliga att träna ute i ösregn. Har du testat? Ta det som en utmaning att sätta på dig regnkläder och gå ut och träna! Att ta sig ut och träna ger en härlig frihetskänsla och är kanske en  total motpol till det som du brukar ta dig an. Du mår dessutom bättre rent fysiskt jämfört med om du tränar inne på ett gym. Men även om vädret inte är det allra bästa får vi ut mer av att träna utomhus än inomhus. Det visar en undersökning från universitetet i Peninsula, USA och Europeiska Centret för Miljö och Hälsa (ECEHH).

Samtidigt gör utomhusträning att vi inte känner oss lika spända, förvirrade eller arga som när vi tränar inomhus. Det finns en hel  del goda skäl att lämna träningslokalen ibland och ge sig ut och träna under en bar himmel. Du njuter gott av alla fördelar med träningen – samtidigt som naturen och den friska luften ger extra energi! Vid sol får du gratis D-vitamin! Slutligen har de som föredrar att träna utomhus en starkare vilja att fortsätta träna än de som till exempel tränar inne på ett gym. Vad det beror på kan inte forskarna ge någon direkt förklaring till.

Har man suttit inne på kontoret en hel dag kan jag lova att ett träningspass i det fria kommer att få din kropp att vakna till liv igen. Så nästa gång du känner dig oinspirerad till träning, testa utomhusträning! Skulle det inte passa dig, så har du i alla fall provat!

Ha en bästa dag!

Smarttrainer

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s