Kladdkaka

Recept på en god kladdkaka som är socker och glutenfri. Höjer blodsockret minimalt men är så god!

Ingredienser

40 g smör
2 ägg
2/3 dl vispgrädde
¾ dl mandelmjöl (jag mixar sötmandlar med skal)
4 msk kokosmjöl
4½ msk stevia strö/sukrin
1 msk kakao
½ dl krm vaniljpulver
20 g grovhackad mörk sockerfri choklad
10 g nötter (ex. Pecannötter, hasselnötter, valnötter)

Gör så här

Smält smöret. Blanda mandel- och kokosmjöl, stevia strö, vaniljpulver, choklad och nötter. Blanda i äggen, smöret och vispgrädden (ovispad).

Rör om tills allt blandat sig. Smaka av om smeten är lagom söt (smeten är dock mer söt än vad kakan senare blir).

Häll i en smörad och bröad form (mandelmjöl) på 16 centimeter.

Grädda kladdkakan mitt i ugnen på 175 grader i ca 30-35 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den.

Servera med vispad grädde!

Ha en bästa dag!

Smarttrainer

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s