Quiche Lorraine

Recept på rätten Quiche Lorraine som är en favorit rätt! 

3-4 port

Pajskal
2 1/2 dl mandelmjöl
1/2 dl kokosnötsmjöl
1/2 dl sesamfrön utan skal
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
50 g osaltat smör
ev. 1-2 tsk kallt vatten
1 ägg

Gör så här:
Lägg mandelmjöl, sesamfrön och pofiber i en mixer. Kör mixern någon minut. Tillsätt övriga ingredienser och kör till en deg.

Kavla ut degen mellan två ark bakplåtspapper eller plastfolie och för sen över den till en smort form (ca 25 cm). Stick hål i botten med en gaffel på några ställen. Sätt in i kylen i minst en halvtimme (det gör att skalet håller formen bättre).

Sätt ugnen på 200 grader.
Grädda pajskalet i 7-8 minuter tills det börjar få färg.

Nu till fyllningen som du kan variera
Fyllning
3 ägg
150 g rökt skinka
2 1/2 dl riven emmentaler -ost eller annan väl lagrad ost
2 1/2 dl vispgrädde
salt
svartpeppar
riven muskotnöt

Gör så här:

Strimla skinkan och blanda med skinka, ost, vispgrädde och kryddor.

Grädda i 175 grader i 25 minuter tills pajen fått fin färg.

Servera med en krispig sallad!

Ha en bästa dag!

Smarttrainer

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s