Barfota utan strumpor…

En av våra dyraste tillgångar som för oss fram i livet, får inte alltid den bästa behandlingen.  Vi spenderar en hel del tid på fotvård och dyra cremer för att få fötterna i balans igen. Gör istället dina fötter en tjänst och spara dina pengar.  Gör det mest naturliga! Släng av dig strumpor och skor!

Vi är gjorda för att gå utan strumpor och skor. Många av våra vanligaste fotåkommor beror på att fötterna får vistas för länge i trånga skor och fuktiga strumpor.

Fötterna är den del av kroppen mest benägen att utveckla svampinfektioner. Vanligtvis fastnar bakterier i strumpor och skor, dina fötter överhettas och blir svettiga, vilket ger ett idealiskt fuktig grogrund för svamp. Om du är mottaglig för svampinfektioner, bör du försöka hålla fötterna så torra som möjligt! Tänk därför på att vädra fötterna med jämna mellanrum, både sommar och vinter, så undviker du tryckskador och svampangrepp.

Att gå barfota kommer att få musklerna, leder och ligament i fötterna och underben att stärkas och utvecklas. Kontakten med underlaget gör att din hjärna står i direkt kontakt med dina fötter via nervbanorna. Det förbättrar balansen och rörelseförmågan!

“The human foot is a masterpiece of engineering and a work of art”

Leonardo Da Vinci

Ha en bästa dag!

Smarttrainer

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s