Så gör du!

Igår skrev jag om saltets baksidor. Många undrade hur man kan undvika salt effektivt och upptäcka det dolda saltet i våra livsmedel.

Dessa livsmedel innehåller mycket salt:

  • Sojasås
  • Matjessill
  • Bacon
  • Fetaost
  • Falukorv
  • Svarta oliver i oljelag
  • Gravlax
  • Rökt skinka
  • Tomatketchup
  • Parmesanost

Glöm inte detta:

  • Saltinnehållet anges vanligen som natrium, men natrium är bara en del av saltmolekylen och för att få fram hur mycket salt en viss produkt innehåller så måste vi multiplicera natriuminnehållet med 2,5.

Så drar du ner effektivt på saltet:

  • Laga mat från grunden
    Framför allt i färdigmat finns det mycket salt så en bra start för att snåla in på saltet är att själv laga maten från grunden
  • Undvik ute ätande och ta med lunch låda till jobbet
  • Läs alltid innehållsförteckningen i butiken
  • Smaka alltid på maten innan du går lös med saltkaret

Ha en bästa dag!

Skrivet av Smarttrainer

https://smarttrainer.wordpress.com/

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s