Vad är hälsa för dig?

Vad är hälsa för dig? Är hälsa något som är definierbart? Eller är det ett komplext begrepp som är svårt att definiera på ett sätt som omfattar alla de områden det berör och synsätt som finns?

Enligt vad WHO skriver bör man se hälsa som en resurs, men även som ett tillstånd under ständig förändring. Detta skulle alltså innebära att hälsa är en slags ständigt pågående process, som rör sig mellan total ohälsa och död och totalt välmående.

Syftet med detta inlägg idag  är att motivera till att bygga upp en bra grundinställning till hälsa. Att skaffa sig hälsa och kondition behöver inte vara jobbigt, tidskrävande eller dyrt, det är egentligen ganska enkelt. Tyvärr kräver det en viss ansträngning och i vår bekväma kultur föredrar många att önska sig hälsa istället för att skaffa sig den. Det finns inga mirakelkurer som ger hälsa och styrka, och även om kanske en dag något sådant blir möjligt så bör vi ta hand om våra kroppar idag, inte i morgon ­ för då kan det vara för sent. ” Den som inte avsätter tid för hälsan måste förr eller senare avsätta tid för sjukdom”

God hälsa är inte bara frånvaro av sjukdom, utan en upplevelse av att räcka till, fungera i sitt liv, känna mening och sammanhang i tillvaron. Det är därför viktigt att få in goda vanor i sitt vardagsliv som ska fungera i långa loppet. Det ska var trevligt under tiden  för trots allt är livsförlängning inte speciellt lyckat  om man inte har ork att njuta av sitt liv, eller hur? Välj därför med omsorg och våga bryta om du känner att det inte passar dig. När du valt ditt sätt att äta och motionera, så kommer det vara lättare att nå dina mål!

Ha en bästa dag!

Smarttrainer

Skrivet av Smarttrainer på https://smarttrainer.wordpress.com

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s