Panera mera

Att panera fisk, fläskfilé eller kanske en kycklingbit utan att ha mjöl och modifierade stärkelse är ingen svår konst. Fisk och kött blir saftig och knaprig. Speciellt makrill har blivit en favorit att panera!  Här kommer ett enkelt recept som definitivt sätter liv på din fisk och köttbit. Barnen kommer vilja äta mer fisk!

Panering grundrecept 4 personer

3 msk fiberhusk

3 msk fibrex

½ dl mandelmjöl

2 msk linfrö

½ dl kokosmjöl

2 ägg

1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Ev.torkad dill vid fisk

Till stekningen
100g smör
2 msk olja

Gör så här:

Vänd fisken/köttet i mandelmjölet, sen i det uppvispade ägget.
Blanda resterande torrvaror och vänd därefter vidare fisken/köttet i det.
Låt dom ligga och vila i tio minuter.
Hetta upp en stekpanna med smöret och oljan och när smöret tystnat så lägg i fisken/köttet och stek till gyllenbrun yta.

Ha en bästa dag!

Smarttrainer

Skrivet av Smarttrainer på https://smarttrainer.wordpress.com

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s