Må bra hela livet!

Rubriken låter lite väl bra? Kan man må bra hela livet?

Att må bra är subjektivt och odefinierbart. Vad är bra för dig? Vad är bra för din granne? Att må bra kan vara att vara tillfreds. Att acceptera sig själv och vara medveten om dina starka sidor och  svagheter.

Man får se hälsa och välmående som ett konto som bör fyllas på och underhållas och se till att det blir jämvikt mellan de olika delarna. Delarna kan bestå av bra kost, motion, sociala bitar och egen tid. Sen är vi givetvis olika och vill lägga olika mycket tid på varje ”kakbit”. Det viktigaste är att vi får in en bit av allt i vårt liv. För att må bra kan man också behöva fylla på med lust, energi och glädje.

Se ditt välmående som ett konto som du ska investera i. Det du vill ”investera” i och saker som får dig att må bra. Du värderar varje bit efter vad som får dig att hamna i ett välbefinnande. Till exempel en god kost, personlig träning eller massage. Se till att hålla detta konto i jämvikt och harmoni, då har det också en större chans att hålla hela livet och du slipper perioder av ångest över uteblivna träningspass, dålig kosthållning och stress. Därför är det viktigt att du värderar dig själv och din hälsa högt och planerar in ditt ”JAG” först innan allt annat i din kalender.  Känn dig inte egocentrisk och värdera dig själv och ditt välbefinnande högt! För gör du det har du också energin till allt annat som kräver din kraft!

Ha en bästa dag!

Smarttrainer

Skrivet av Smarttrainer på https://smarttrainer.wordpress.com

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s