Varför följa julens gamla spår?

christmas-shopping-612x300

Det börjar lacka mot jul. Vi börjar planera och organisera för att kunna hinna med alla ”måsten” som hör vår jul till. Helst ska allt vara avklarat snabbt och smärtfritt. Alla ska vara nöjda och alla ska få sina önskningar uppfyllda.  Men har du frågat dig själv vad du vill med din jul?

Min åttaåring kom hem från skolan häromdagen och frågade vad egentligen julen är för någonting.  Jag kunde inte svara honom exakt mer än att det är en tradition. Men traditioner är olika i olika familjer. Vad är din tradition? Måste du följa traditioner varje år? Måste man gå i samma julspår? Vad händer om du bryter en tradition? Blir du ”portad” av din släkt om ni träffas på annandagen under en promenad istället? Kan man resa bort från alla måsten? Är du mindre värd som son, dotter, svärson eller barnbarn? Vad är viktigast för dig? Vad värdesätter du högst? Kanske dags att införa en ny önskelista?

Våga bryta trenderna denna jul och sätt dig själv först. Vem vet, du kanske skapar en ny tradition genom att slopa alla julklappar och frossande i julmat som alla ändå har ångest över i magsäcken.  Man behöver inte slopa julen men måste det bli så mycket?  För vem är det som är lyckligast på julaftons kväll?  Inte är det din kropp som stressat, din plånbok eller dina relationer runtomkring. Svaret på den frågan är  möjligtvis julhandeln….

Ha en bästa dag!

Smarttrainer

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s