Saffranskaka

IMG_2077

Alltid lika god till glögg och adventsfikat. Passar de flesta då den är helt glutenfri!

3 dl mandelmjöl (se recept i tidigare inlägg)
3 stora ägg
125 g smält smör
0,5 dl vispgrädde
Sockerersättning motsvarande 75 gram vanligt socker antingen Stevia eller Sukrin strö
1 paket saffran (0,5 g)
2 msk rom
3 tsk bakpulver
1 krm vanilj bourbon

Mandelspån och 2 matskedar mjukt smör till garnering

Börja med att sätta på ugnen. 170 varmluft eller 175 om du har vanlig ugn. Smält smöret i en bakform inne i ugnen, ta ut och ”bröa”med kokosflingor.  Vispa äggen och sockerersättning luftigt och vitt, smält smöret. Blanda ner saffran och rom i smöret. Vispa ner smör och grädden i äggsmeten.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner och blanda ordentligt.
Smöra en form och strö kokosflingor i den, häll upp smeten  i formen, blanda mandelspån och smör mjukt och lägg på toppen av kakan, grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.

Ha en bästa dag!

Smarttrainer

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s