Att återställa sina krafter

Julen börjar nalkas och många går på sista krafterna innan det är dags för en lång härlig ledighet. Tyvärr innebär julen också en hel del stress och måsten. Hur svårt det än må vara, så försök att klämma in lite träning och avkoppling i din agenda. Det ger ”dubbel” energi tillbaka. Kanske kan du få in lite träning när du minst anar det? Smarttrainer tipsar om hur du nu i juletider  kan ställa in dig  på ett effektivt 10 minuters pass istället för att vänta på den den där ”perfekta” timmen på gymmet, som aldrig blir av!

1. Reptricket.

Så gör du: Tjuvlåna barnens hopprep och värm upp med fem minuters hoppande.  Se till att ha bra hållning och en lätt spänning i coremusklerna (Din inre magkorsett)

2. Grod-hoppet.

Så gör du: Du behöver en öppen yta, som vardagsrummey. Stå bredbent och böj på benen samtidigt som du drar armarna bakåt. Tryck ifrån med benen och låt armarna hjälpa till att ta sats genom att röra sig framåt. Hoppa så långt du kan framåt, landa bredbent och böj knäna ordentligt. Upprepa. Hoppa i 30 sekunder, vila i 30 sekunder och hoppa 30 sekunder  igen.

3. Det stora fram-klivet.

Så gör du: Ställ dig med ena benet fram och det andra bak, båda knäna böjda. Ha höftbrett mellan fötterna, tänk att du står på en räls, inte på en lina. Ta sats och hoppa rakt upp i luften, byt plats på benen så att du landar med motsatt ben framåt/bakåt. Böj på knäna, max 90 grader, och hoppa igen så högt du kan. Hoppa i en minut, vila i 30 sekunder och hoppa en minut igen.

Kör programmet 2 gånger, stretcha sedan de muskelgrupper DU känner att du behöver stretcha! Sen är du redo för luciafirande och glöggkvällar igen, med gott samvete!

Ha en bästa dag!

Smarttrainer

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s