Egen sill

ImageFiles-2011-03-16-image(6)

På  julbordet har vi alltid minst tre sillsorter. Nyttigt och så fantastiskt gott. Köper du färdiga inlagda sillar får du garanterat en hel del socker på köpet. Gör dina egna inlägg och imponera. Enkelt, gott och nyttigt!

Köp Abbas inläggningssill som innehåller noll socker! Skär sillen i lagom stora bitar. Låt den rinna av och lägg den i en skål. Blanda ner något av följande:

  • Ishavssill: liten burk crème fraiche + en burk löjrom+ finstrimlad purjolök + smaka av med salt, peppar och en dillkvist
  • Provensalsk sill: liten burk crème fraiche + tre finhackade och knivpressade vitlöksklyftor + någon färsk krydda, t.ex. timjan, mejram, rosmarin (Glöm inte att rosmarin är gott till annan fet fisk, inte minst den inkokta laxen!) + smaka av med salt och svartpeppar
  • Currysill: liten burk crème fraiche + en god curry efter smak (ta gärna lite gurkmeja också, det ger en fin gul färg och ingen extra smak) + finstrimlad bladselleri (som ger en trevlig krispighet) + smaka av med salt och svartpeppar

Sillarna bör göras i ordning en dag innan de ska ätas, men det har hänt att jag har gjort dem samma dag. De håller upp till en vecka i kylen!

Ha en bästa dag!

Smarttrainer

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s