Glutenfri pasta

index

Ibland kan man bli sugen på pasta. Här kommer ett recept på glutenfri pasta som passar till köttfärs eller goda ostsåser. Observera att pastan är proteinrik och det räcker med lite riven parmesan eller lite tomatsås för att få en komplett måltid.

4 portioner

Ingredienser:
7 ägg
200 gram färskost
0,75 dl fiberhusk
1 krm salt

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 grader
2. Vispa äggen poröst
3. Tillsätt färskost och fiberhusk och vispa ihop.
4. Låt landningen svälla i ca 15 minuter
5. Bred ut smeten tunt på 2 st bakplåtspappersklädda plåtar. Lägg ett oljat bakplåtspapper över och kavla ut degen lite extra, den ska täcka hela plåten annars blir pastan för tjock.Tag av det översta bakplåtspappret. Det ska inte vara några luftbubblor kvar i pastan. Doppa fingrarna i vatten och släta till smeten om det behövs.
6. Grädda i ca 12 minuter
7. Låt svalna och skär sedan tunna strimlor av degen som tagliatelle.

 

Blanda pastan med det du ska ha till och värm på svag värme

Vill du ha pastan till exempelvis lasagne så skär du pastan i  stora plattor!

Du kan prova att köra plattorna genom en pastamaskin resultatet blir perfekt skurna tagliatelle/spaghetti!

 

Ha en bästa dag!

Smarttrainer

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s