Sköna söndag

images

 

Efter en ledig helg kanske du börjar känna dig avslappnad och utvilad? Eller så känner du dig ännu tröttare och mer stressad? Då har du förmodligen ”planerat” in för mycket i ditt helgschema. Låt helgerna bara vara helt ”blanka” i din kalender. Även om det är svårt ibland och framförallt om du har saker som samlats och ska avverkas under veckosluten.  Lite fler tips som hjälper dig på traven:

  • Arbetar du hela eller större delen av din tid på ett hemmakontor, hyr ett kontorsrum någon annanstans istället. Om det inte är genomförbart, stäng dörren om hemmakontoret när du slutar på fredag och håll den stängd under hela helgen.
  • Se till att din att göra-lista är komplett, så du kan vila i att allt du behöver komma ihåg nästa vecka står på listan. Du behöver inte gå och tänka på det på söndagen för att inte missa det i veckan.
  • Skaffa dig en privat mobil istället för att använda arbetsmobilen också privat. Då kan du stänga av jobbmobilen och ändå vara nåbar för dina privata kontakter.
  • Om du ändå går och tänker på jobbet, tillåt dig göra det. Sätt dig tio minuter framför ett blankt blad och skriv ned allt du går och tänker på. Då har du släppt tankarna på bladet och kan släppa det hela mentalt.
  • Sök dig ut i naturen och lämna tankarna på jobb och måndag morgon hemma mentalt. En långpromenad rensar hjärnan och får dig att tänka på helt andra saker.

 

Ha en bästa dag!

Smarttrainer

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s