Valnötsbröd

index

Många efterfrågar fler recept på mjukt bröd. Utan gluten! Här kommer en favorit i repris.  Ett bröd fullproppad med nyttigheter såsom proteiner och antioxidanter. Ett bröd som är gott till allt. Du väljer pålägg!

Du behöver följande till en normalstor limpa

  • 4 dl linfrö (ca 200 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk Fiber Husk
  • 1 tsk salt
  • 1 msk brödkryddor
  • 4 dl valnötter (ca 150 g)
  • 250 g kesella 10%
  • 5 ägg
  • 2 matskedar solrosfrön

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Mixa alla torra ingredienserna utan valnötterna i mixer tills det blir som mjöl.
  3. Blanda därefter i valnötterna, kesella och ägg och rör till en jämn smet.
  4. Klä en form med bakplåtspapper och lägg ut degen (forma som en limpa). Alternativt använd brödform
  5. Lägg på solrosfröna sist
  6. Grädda i ca 75 minuter längst ner i ugnen

Ha en bästa dag!

Smarttrainer

Skrivet av Smarttrainer på https://smarttrainer.wordpress.com

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s