Tacopaj

Bisquick_impossibly-easy-taco-pie_lg

Tisdag och inga idéer på vad du ska laga  till middag? Här kommer ett recept på familjens favoriträtt, Tacopaj! Passa på att blanda lite extra tacokryddor så har du till nästa taco kväll. Helt utan stärkelser och onödiga E-nummer!

Pajskalet

  • 5 ägg
  • 1,5 dl grädde
  • 1 tesked fiberhusk
  • 2 msk smör

Pajinnehåll

  • 400 gram köttfärs
  • 1 vitklöksklyfta
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk tacokrydda
  • 1/2dl vatten
  • lökringar
  • 2 dl riven ost
  • 1 dl grädde
  • 1/2 dl creme fraiche

Guacamole:

  • 2 st avokado
  • 1 dl creme fraiche
  • 1-2 tsk citronsaft
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 tsk olivolja

Smarttrainers Tacoblandning:

  • 2 tsk salt
  • 2 tsk chilipulver
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 2 tsk lökpulver
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 krm cayennpeppar

Gör så här
Sätt ugnen på 250 grader, smält smöret i en pajform och vispa snabbt ihop ägg, fiberhusk och grädde. Häll i formen. Grädda  tills den fått torr yta och fått ordentlig färg. Låt sedan formen vila. Bryn köttfärsen med hjälp av smör och lägg i kryddor och vitlöken. Tillsätt vattnet och se till att vätskan får koka in. Blanda grädden, osten och creme fraichen. Sen strör du ut köttsfärsröran på pajbotten och ha tomaterna och löken över. Grädda  i ugnen i ca 10-15 min.

Gräv ut avokadinnehållet och pressa citronsaft över samt tillsätt vitlök. Ha även i creme fraichen och salta, peppra och tillsätt oljan.

Njut med en grönsallad och egen salsa om så önskas!

 

Ha en bästa dag!

Smarttrainer

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s