Boendemiljön är viktigast

index

Fler och fler studier avslöjar att det inte är din arbetsmiljö som är det viktigaste för din hälsa. Det är din boendemiljö som är avgörande för hur du mår i det stora hela . När du kommer hem från jobbet släpper stressen och tankarna till dina arbetsuppgifter, då är det viktigt att du har rätt miljö runtomkring dig.

En bra bostad och boendemiljö är en viktig förutsättning för god hälsa. Närhet till parker, grönområden och anläggningar är viktiga faktorer för lust till ett fysiskt aktivt liv. Det gäller också utformningen av skol- och förskolegårdar, idrotts- och rekreationsområden samt gång- och cykelbanor. Studier visar att människor som bor i ”promenadvänliga” bostadsområden är mer fysiskt aktiva jämfört med invånare i mindre ”promenadvänliga” områden. En god livsmiljö omfattar även ett bra utbud av och tillgång till sunda livsmedel, vilket främjar goda matvanor. De sociala kvaliteterna behöver också utvecklas, t.ex. känsla av trygghet/säkerhet, mötesplatser och möjligheter till en meningsfull fritid.

Tänk också på att vissa störningar påverkar oss omedvetet och vissa människor lider mer av till exempel trafikljud eller närliggande mobilmaster än andra.

Så välj din boendemiljö med omsorg!

Källa: Miljöverket

Ha en bästa dag!

Smarttrainer

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s