Paj till alla

Blueberry Pie from Baked Perfection

Paj är alltid lika gott och uppskattat. Gör du en bra pajdeg kan du  variera i det oändliga. Fyll med färska bär eller din egna favoritfyllning. Passar glutenallergiker och om du vill undvika  mjöl och socker.

Du behöver:

  • 3 dl mandelmjöl (se tidigare recept)
  • 1/2 dl sesamfrön (utan skal)
  • 1,5 msk fiberhusk
  • 1 tsk salt
  • 600 gram smör
  • 2 ägg

Så här gör du:

  1. Värm upp ugnen till 185 grader.
  2. Mixa mandelmjöl och sesamfrön till ett fint mjöl.
  3. Blanda mjölblandningen och de övriga ingredienserna till en deg.
  4. Tryck ut degen på en form av lämplig storlek.
  5. Ställ in formen med degen i ett kylskåp i 45 min så att degen stelnar.
  6. Förgrädda degen i ugnen i cirka 10 minuter.
  7. Fyll med bär eller valfri fyllning.

TIPS! Malen kardemumma och kanel gör susen över fyllningen!

Ha en bästa dag!

Smarttrainer

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s