Tankekraft…

images

Hur många gånger tänker du negativt om dig själv per dag? Att du inte kommer att prestera eller lyckas med en uppgift? Kanske dags att ändra inställning och börja jobba med positivet , tankekraft och självkänsla. Låt oss ta ett steg i taget…

  • Affirmationer

Vår hjärna kan bara ha en tanke i huvudet åt gången. Istället för att tänka negativa tankar om dig själv kan du byta ut dem mot en tanke som ger dig kraft och energi. Våra tankar påverkar hur vi agerar. Genom att tänka positiva tankar skapar vi positiva handlingar. På så sätt får våra tankar konsekvenser i verkligheten. Hitta på din egen affirmation eller använd någon av de nedanstående. Tänk dem flera gånger om dagen.

”Jag är bra som jag är!”
”Jag är en behaglig person och människor njuter av att umgås med mig.”
”Jag riktar in mig  på mina drömmar och mål.”
”Jag har en stark kraft och styrka.”

 

  • Nya sätt att se på saker

Vilka är dina valda sanningar som du ser livet med? Vilka filter använder du på dina glasögon när du tittar på omvärlden och möter människor? Hur påverkar dessa filter din självkänsla?

Tänk dig nu en person som du uppfattar har en stark självkänsla. Hur tror du den personen ser på världen? Vilka filter använder den på sina glasögon som gör att hon eller han tolkar världen på ett annorlunda sätt?

Genom att leta nya perspektiv på tillvaron, perspektiv som inte är negativ för dig själv, utvecklar du ett nytt förhållningssätt till omvärlden. Leta bevis för att de nya perspektiven är sanna! Precis som du tidigare har hittat bevis som bekräftade dina negativa tolkningar av omvärlden så söker du nu medvetet bevis för de positiva perspektiven.

Hur skulle ditt liv se ut om du antar perspektivet att du är en härlig person som är nyfiken på livet?

  • Nya utmaningar

Mod. Kliv utanför komfortzonen och våga det du inte trodde att du vågade. Det kan vara obehagligt men du kommer landa med båda fötterna på jorden. Ta små steg om det känns bättre, men utmana dig själv! Sätt upp ett utmanande mål för dig själv just nu! Skriv ned det och dela gärna med dig av detta till andra. Bestäm dig för att göra något denna vecka som främjar detta mål. Din självkänsla kommer att växa när du ser att du klarar mer än du trodde!

  • Våga sätta gränser

När andra personer kliver över dina gränser är det oftast för att du själv inte har satt upp tydliga gränser för omvärlden. På vilket sätt låter du dina gränser överskridas i nuläget? Konsekvenser av att våra gränser överträds är t ex energiförlust, offerkänsla, dålig självkänsla, depression och känsla av att bli kränkt. Fundera på vad gränser är för dig? Skriv ned 5 gränser som du skulle vilja sätta upp gällande dig och som inte får överträdas! Hur kan du agera och kommunicera dina gränser till andra?

  • Bryt negativa tankar

Vi har alla en negativ röst som hackar på oss och håller oss tillbaka. Det kan också vara negativa energitjuvar till vänner. Det hindrar oss från att våga satsa på våra drömmar. Om rösten och bekantskapen  plågar dig, säg STOPP till den rösten eller bekantskapen. Ersätt dem med positiva tankar eller med vänner  som är gynnsamma för dig.

 

  • Sätt dig själv högst upp på listan

Ta hand om dig själv! Din själ och din kropp. Det kan innebära att du går en promenad i vackert väder, unnar dig en välluktande parfym, tar ett varmt skumbad, slappnar av och lyssnar till härlig musik, avsätter tid för att motionera. Använd din fantasi! Allt som bevisar för dig själv att du är viktig och att du tar hand om dig själv är bra.

Att förbättra sin självkänsla är en längre process som kräver tålamod och ihärdighet. Det är färskvara som behöver arbetas med kontinuerligt. Håll detta arbete levande och i gengäld får du njuta mer av livet!

 

 

Ha en bästa dag!

Smarttrainer

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s