Sommartårta

on

b01e0a77-c166-4886-b1f4-71c5dfb6fe39

En dröm i choklad. Utan socker och mjöl. Passar glutenallergiker och dig som vill hålla igen på sockret. Perfekt efter grillmaten eller varför inte som födelsedagstårta?

Ingredienser:
Botten

100 gram hasselnötter
3 äggvitor

Chokladkräm:

180 gram mörk choklad (80%)
2 dl vispgrädde
——
1 ägg
1 dl vispgrädde

Hallon och vispgrädde

Gör så här
Nötbotten:

Mal hasselnötterna fint i mixer.
Vispa äggvitorna hårt och vänd sedan försiktigt ner dem i de malda nötterna.
Bred ut i en rund form med löstagbar botten. Man kan även lägga ett bakplåtspapper i en form.

Grädda i 175 grader i ca 10-15 min. Botten ska bli ganska fast. Gör chokladkrämen under tiden botten är i ugnen.

Chokladkräm:

Koka upp 2 dl vispgrädde, lägg ned chokladen och låt den smälta under försiktig omrörning.

Rör ihop 1 dl vispgrädde och ägget i en skål.

Häll över den avsvalnande grädd-/chokladblandningen över ägg-/gräddblandningen och rör ihop.

Sänk ugnsvärmen till 160 grader.
Häll smeten i formen över nötbotten och grädda i ytterligare 20-25 minuter, eller tills fyllningen stelnat. Den kan gärna vara lite lös i mitten.

Ta ut formen ur ugnen och låt tårtan kallna
Lossa sedan försiktigt tårtan från formen med en tunn kniv eller från bakplåtspappret.

Mycket gott med jordgubbar och vispgrädde till.

Ha en bästa dag!

Smarttrainer

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s