Lasagne i kvadrat

beef-and-pork-ragu-lasagne-81258-ssDu har receptet på pastadegen. Nu kan du använda den till lasagneplattor och vanlig spagetti eller tagliatelle. Här kommer ett recept på den perfekta lasagnen.

Ingredienser Köttfärs:
3 st  gula lökar fin hackad spara 1 lök till ostsåsen
400 gram  köttfärs
400 gram  krossade
1 dl  vatten
1 tärning köttbuljong
2 msk  tomatpuré
2 st  vitlöksklyftor
1 st  lagerblad
1 tsk  oregano

Ingredienser ostsås:
50 gram  smör
4 dl  creme fraiche
1 dl Grädde
3 dl  riven ost
1 tsk  salt
1 Msk gul lök
1 krm  muskotnöt, malen
1 krm  peppar

Börja med köttfärssåsen. Skala och finhacka löken. Fräs löken i smör utan att den tar färg. Smula ner köttfärsen och låt den bryna med. Späd med tomat och vatten. Tillsätt buljongtärning, tomatpuré, vitlök och kryddor. Låt såsen småkoka under lock 30-40 min. Smaka av med salt.

Medans köttfärsåsen puttrar gör du lasagne plattorna enligt måndagens recept.

Gör sedan ostsåsen.
Smält smöret i en kastrull och fräs 1 msk fin hackad lök tills den blir mjuk utan att ta färg.
Vispa ner övriga ingredienser och sjud 5min. Rör då och då så det inte bränner. Tillsätt osten och smaka av med salt och kryddor.

Sätt ugnen på 200°. Smörj en ugnssäker form med smör. Varva ostsås, köttfärssås och lasagneplattor. Börja och avsluta med ostsås. Gratinera i ugnen ca 15 min, tills lasagnen fått fin, gyllenbrun färg. Serveras med grönsallad.

Ha en bästa dag!

Smarttrainer

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s