Egna julostkakan

images

Ostkaka är favoriten bland desserten på julbordet. Här kommer ett recept helt utan gluten och socker. Kan varieras med saffran och kardemumma. Serveras med bär och färsk vispad grädde.

4 portioner saffrans ostkaka
250 g helfet keso
4 ägg
3 dl vispgrädde
4 bittermandlar
1 krm vanilla burboun
0,5 gram saffran blandat med 1 kryddmått koncentrerad Stevia
1/2 dl  mandelspån

Tips! Variera receptet med en tesked malen kardemumma. Uteslut då saffran.

Sätt ugnen på 185 grader.

Lägg keson i sil och låt rinna av ordentligt en stund.Ta fram en skål och knäck äggen. Vispa ner den avrunna keson.

Vispa grädden i en skål för sig och tillsätt sedan ägg och kesoblandningen, riven bittermandel, vaniljpulver, saffransblandningen eller kardemumman om du valt det.

Häll upp i en ugnssäker form, strö över mandelspån. Grädda ca 30 minuter.

Ha en bästa dag!

Smarttrainer

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s