Hälsostressad?

index

Smarttrainer gillar att träna, äta rätt och tänka sunt. Men när hela tillvaron känns som ett evigt stressande för att uppnå en känsla av en hälsosam livsstil, har man missat poängen om vad verklig hälsa egentligen handlar om.

LCHF, ISO, fasta och mindfullness. Vad är rätt och vad är fel? Bara frågan kan få vem som helst stressad. För alla vill vi göra rätt. Frågan är – finns det verkligen något som är rätt? Och inte ska väl vår hälsomedvetenhet leda till stress?

Stress finns tillräckligt i vårt samhälle. Inte ska vårt jagande efter hälsa skapa stressjukdomar som till slut kan leda till utmattningsdepressioner. Hälsomedvetenhet ska vara en glädje, en törst efter kunskap över hur den egna kroppen fungerar.

Att äta ger inte bara näring, det är en central del i vårt sociala liv. Det ska vara kul att äta tillsammans, och då händer det ibland att det blir lite för mycket av god mat och dricka. Vi är inga robotar som bara äter det vi behöver – mat är så mycket mer. Detsamma gäller träningen. Tränar du något som du egentligen inte njuter av, utsöndrar du stresshormoner som i slutändan kan göra dig överviktig.

Vi kan drivas oss själva så till en grad att känslan av misslyckande står runt hörnet om vi inte lyckas hålla oss till våra planer och det var väl inte själva poängen med ditt hälsotänkande?

Tipset är: testa dig själv, vad fungerar för dig? Och var snäll mot dig själv, investera i din egen kropp med det som fungerar. Det som får dig att må bra är i slutändan ett kvitto på att du gör rätt. Det måste väl vara ren hälsa i slutändan?

Ha en bästa dag!

Smarttrainer

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s