Våga dig ut ur din komfortzon

images

Många som tränar regelbundet tränar det som känns bra och inte ansträngande. För att få synliga resultat måste vi komma ur vår trygga komfortzon. Vi måste också lära oss att träna den egna viljestyrkan mentalt och skapa förutsättningar för att våga lämna vår zon. Först då kan vi nå vår fulla potential i träningen.

Våga utmana dig själv och ”tänk utanför lådan”. Du behöver inte ha samma träningsschema vecka ut och in. Kroppen vänjer sig och resultaten uteblir då dina muskler efter ett tag inte utvecklas.

Det enda sättet att lära sig hantera en högre träningsbelastning är att successivt tänja på gränserna. Flytta fram gränserna långsamt så hinner kroppen vänja sig utan skador. Genom att inte enbart träna hjärta, lungor och muskulatur – utan också fokusera på viljestyrkan under dina träningspass – lär man sig att hantera motståndet. Man lär sig att acceptera den som en naturlig del av en effektiv träningsprocess och man hittar sätt att hantera en hög intensitet, trots att kroppen vädjar om minskad ansträngning.

Våga också att ha dagar då du tar i lite mindre och fokuserar på stretching eller varför inte ett yoga pass som får ditt sinne att återhämta sig. Man når bättre resultat genom att öka den mentala närvaron och lära sig att jobba med träningssmärtan snarare än mot den.

Ha en bästa dag!

Smarttrainer

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s