Varför händer ingenting?

images

Många frågar sig varför vågen står still trots ökad träning, 5:2 diet eller LCHF. Tyvärr är det många som bantat sig till dålig förbränning. Kroppen jobbar på att försöka spara på reserverna då den inte vet när nästa svältperiod är på väg. Den är van vid att ha hamnat i bantningsfällan. Så vad kan man göra för att få den att släppa ifrån sig sista kilona som är målet med dieten?

Du måste kunna äta 3 balanserade måltider per dag, regelbundenhet är viktigt under denna uppstarts period för att kunna gå ner i vikt. Varför? Kroppen måste känna sig trygg med regelbundenheten och kunna hålla dina rutiner utan undantag månad efter månad. Detta är ingen diet metod du kör stenhårt i några veckor. Du ska hålla på ett tag. Kroppen ska bli lugn och trygg igen. Den håller inte på att svälta till döds. Det finns mat. Vecka efter vecka och månad efter månad!

Bli vän med din kropp och låt den anpassa sig. Det kan ta en tid. Men ställ dig frågan hur länge du har dragit ner den till svältläge med en kass förbränning som svar. Då kanske du kan acceptera och ha lite tålamod. Det är trots allt nya livsvanor du införskaffar.

Ha en bästa dag!

Smarttrainer

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s