Egen mandelmassa

 

pfi_11344_3

Mandelmassa är min favorit. Så gott och användbart i efterrätter eller bara som en liten bit till kaffet. Det bästa med att baka sin egen är att du undviker allt socker och får in lite extra mandlar i massan. Vill du ha marsipan lägger du till en äggvita.

Du behöver:

200 gram mandel

4 msk sukrin och 1/2 krm stevia

0,5 dl grädde
Gör så här:
Skålla och skala mandeln. Kör några minuter i matberedaren tillsammans med sötning
Tillsätt grädde och kör matberedaren igen. Tillsätt mer grädde om du tycker att det behövs.
Vill du göra marsipan tillsätter du en äggvita och kör matberedaren igen. Rulla till en rulle och förvara i kylen.
 

 

Ha en bästa dag!

Smarttrainer

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s