Egen majjo

on

images

Att fixa sin egen majonnäs är enkelt och väldigt gott. Tricket är att alla ingredienserna ska ha samma temperatur. Så välj rumstemperatur eller nedkylda ingridienser,  men blanda inte två, detta för att förhindra att majonnäsen ”skär” sig som den lätt kan göra när man tillagar den.

Jag brukar göra dubbel sats och krydda med färskpressad vitlök, cayenne eller färskriven pepparrot. Supergott!

 

Ingredienser

2 ägg

2 tsk dijonsenap
2 krm salt
Lite malen vitpeppar
2 msk färsk citronjuice
4 dl rapsolja

Lägg alla ingredienserna i en hög bägare. Ställ ner stavmixern på botten och sätt på. Rör  bägaren så att rapsoljan blandas väl.

Förvara i ren burk och ta fram och blanda med  andra kryddor som till exempel vitlök. Du kan ha den i kylen i ca 1 vecka.

 

 

Ha en bästa dag!

Smarttrainer

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s