En matig…

images

En matig sallad gör pasta och ris överflödig. Det blir enkelt, gott och nyttigt. Dessutom kan våra glutenallergiker vara med och äta. Denna sallad går att tillaga i förväg och håller sig i kylen ca 3 dagar. Zucchini är prisvärt under sommaren och har du egen trädgård så är den lättodlad.

Vill du ha annat att göra i sommar än att stå vid spisen tillagar du dubbla portioner. Perfekt tillsammans med grillmaten i sommar. Denna sallad kan du blanda med spenat eller ruccola.

 

Recept 4 portioner

2 lagom stora Zucchinis

3 matskedar olivolja

3 matskedar röd pestosås (finns i små burkar)

Riven citron

Bladpersilja eller färsk basilika

1 näve valnötter, mandlar eller 2 matskedar pinjenötter

 

Skölj av zucchinierna och hyvla långa strimlor med hjälp av en rotfruktsskalare eller osthyvel. Lägg strimlorna i ett durkslag och blanda med salt. Låt stå och vätska sig medan du gör i ordning resten av ingredienserna.

Lägg över zucchinin i en skål. Häll på olivolja, peston, salt, peppar, rivet citronskal och blanda. Tillsätt hackad bladpersilja  vid servering med pinjenötterna eller valnötterna.

 

Ha en bästa dag!

Smarttrainer

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s