Få fram formen innan semestern

hero-30-day-abs-challenge1

 

Jag är starkt emot ”quick fixes”, det vill säga snabba resultat. Allt tar tid och ska du få hållbara resultat så är långsiktiga mål lösningen. Tyvärr är det så att kvällspressens rubriker om att komma i snabb form inför bikinisäsongen det som säljer bäst.

Snabbt i form på bästa sätt innan midsommar? Sundaste vis? Här kommer fem sunda tips som FAKTISKT fungerar! Tipsen är dessutom realistiska.

  • Träna explosivt och kort. Inga långa träningspass som kräver kolhydratuppladdningar och sportdrycker. Då är du på plus minus noll. Vad har du då uppnått? SLITAGE på kroppen. Träna hjärtat genom att köra några korta intervaller och lyft tungt! Tjejer ni blir inga muskel berg av att lyfta tungt, det är en MYT!
  • Efter träningen finns ett fönster på 2 timmar då kroppen helst INTE lagrar in energi i fettcellerna, eftersom muskelcellerna har högst prioritet. Då är tanken att få upp insulinet snabbt och högt och bara fylla på muskelglykogenet, samtidigt som man håller sig anabol lång tid (insulin motverkar kortisol) och får andra positiva insulineffekter som stimulerar tillväxt). Det här innebär alltså en stark signal till musklerna att byggas, samtidigt som fettinlagringen är avstängd.
  • Ät fett- då bränner du fett. Men jag är inne på ”snälla” fetter såsom Avocado, fisk och nötter. Åter igen, tjejer slopa fettfritt… Släng bort light varianterna och ta fram oljorna.
  • Slopa animaliska fetter då det visat sig att de kräver en hel del insulinpåslag för att brytas ner. Tyvärr faller fläsket bort för min del då jag personligen märkt som typ 1 diabetiker att animaliska fetter kräver en hel del insulin…
  • Vardagsmotion är din bästa vän. Promenera till skolan med dina barn, gå till affären, posten och rör på dig hela tiden. Plussa på genom att röra på dig naturligt. Glöm inte att ha roligt-annars når du aldrig dina mål.

 

Ha en bästa dag!

Smarttrainer

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s