Fet och undernärd?

food4

 

Vi talar mycket  om fetma och övervikt i vårt samhälle. Det talas väldigt lite om hur vi i övrigt tar hand om våra kroppar och näringsbehov. Det är en hel del som är överviktiga, äter fel och näringsfattigt till den grad att de är undernärda men utåt sett feta och lider av näringsbrist. Ordet undernärd förknippar vi med undervikt. Hur kan detta gå till?

Problemet idag är att folk är övergödda men undernärda. Om du ger din kropp näringsfattig mat kommer den att fortsätta sända ut hungersignaler för den har ju inte fått vad den behöver. Kroppen ger sig inte och den kommer att vinna hur mycket du än trixar. En person som lider av fetma kan faktiskt vara undernärd på vital näring. Om man äter fel fetter i kombination med snabba kolhydrater som vitt bröd och pasta är risken överhängande att man är överviktig och undernärd på samma gång.
Kalorier är bara ett sätt att mäta den mängd energi som en måltid ger, inte hur mycket näring måltiden innehåller. Tomma kalorier från skräpmat gör oss bara fetare och sjukare. Tyvärr är vi västvärlden undernärda men inte underviktiga.

Så satsa på kvalité istället för kvantitet. Lite kommer mätta dig. Du uppnår en vikt som din kropp väljer och framför allt kommer du få en hel del extra energi!

 

Ha en bästa dag!

Smarttrainer

 

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s