Gör slut i sommar!

Sommaren är bästa tiden att göra slut på dåliga vanor. Perfekt när man är ledig, du kan vara ute och inte fokusera på dina laster. Passa då på att göra slut på sockerberoendet.

Skippa det snabba sockret i form av godis, kakor och glass och frossa istället i färska sommarbär och nötter. På så vis får du även i dig massor av viktiga vitaminer och mineraler.

Vi är numera eniga om att grillmat och feta såser inte alls är så farligt som vi alltid har trott, det  sockret som vi ska försöka undvika. Av socker får du snabbt en energiinjektion men samtidigt producerar bukspottskörteln mer insulin än vad kroppen vill ha. Det är när nivåerna av insulin i kroppen blir för höga som både vikten och ditt humör börjar att skifta. Så istället för jobbiga humörsvängningar på semestern kanske lugn och ro känns mer lockande. Så gör slut med sockret i sommar. Smarttrainer ger dig några tips som gör det lättare för dig.

  • Börja med att rensa skafferiet. Ut med alla former av snabba kolhydrater, inte bara vanligt socker, kakor, läsk och godis. Släng ut exempelvis söta flingor, snabbmakaroner, vetemjöl, vitt bröd, sylt, honung, marmelad, juice och fruktyoghurt.
  • Ersätt allt du slängt ut med nötter, grönsaksstavar och osttärningar
  • Om du redan har rensat bort all sockrig mat i skafferiet kan det vara bra att göra en ordentlig plan för vad du ska köpa hem istället. Det kan vara nog som jobbigt att tänka helt nytt kring maten. Gör en lista på vad du ska laga och köp hem det du behöver.
  • I takt med att du fasar ut sockret kommer du att rena kroppen. Passa på att dricka mycket vatten så att slaggprodukterna får det lättare att komma ur ditt system.

 

Ha en bästa dag!

Smarttrainer

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s