Formbröd

images

 

Ibland kan man längta så efter ett ljust formbröd utan gluten och socker. Här kommer ett enkelt och gott recept. Perfekt att rosta till frukost eller skiva upp och ha som smörgåsar till utflykten.

5 dl mandelmjöl se tidigare recept i bloggen
4 dl pofiber
4 msk fiberhusk
4 tsk bakpulver
2 tsk salt
6 ägg
125 gram smör
6 dl fet yoghurt

Börja med att sätt ugnen på 170 grader.
Blanda de torra ingredienserna. Vispa äggen ordentligt porösa. Smält smöret. Vispa ner smör och yoghurt i äggen och rör till sist ner de blandade torra ingredienserna. Låt degen vila i 20 minuter.
Smörj en form och bröa med lite mandelmjöl, klicka sedan ut degen. Pensla med smält smör och strö vallmofrön över. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60minuter.  Känn efter med sticka att den är torr och färdig.

 

Ha en bästa dag!

Smarttrainer

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s