Slipa formen i köket

 

images

Försöker du nå toppform genom att träna? Tyvärr hjälper det inte att kompensera fel kost genom att gå in på gymmet. Ska du slipa formen får du ta vägen till ditt kök och slopa pizzerian och halvfabrikat. Du måste gå in i ditt kök  och spendera lite mera tid på matlagningen och mindre på resultatlösa träningspass som bara tenderar att göra dig hungrig.

Jordens befolkning blir allt fetare. Och det är framför allt maten vi äter, inte hur mycket vi tränar, som ligger bakom det. Detta enligt forskare som har studerat en tanzanisk stam som levt på samma sätt i tiotusentals år.

Hadza-stammen i Tanzania lever fortfarande i ett jägar- och samlarsamhälle; de fäller djur till fots med pilbåge och letar bär, rötter och frukter med hjälp av pinnar och små yxor, och de använder varken moderna verktyg eller vapen för att klara vardagen.

Stammen är också den viktigaste beståndsdelen i en ny studie som visar att matvanor är mycket viktigare än träning när det gäller att förklara varför västerlänningar blir allt tjockare.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s