Nyponchutney

 images
Ta vara på nyponen som är riktigt mogna och söta just nu. Rensa ur kärnorna och låt torka i ugn eller på tidningspapper i torkskåp. Mal ner och ha som mjöl i olika rätter eller torka och tillverka din egna chutney. Perfekt till höstens köttgrytor.
Recept Mangochutney
Du behöver:
5 dl torkade nyponskal
3 dl socker eller ersättning
2 dl mörkt muscovado socker
15 st kryddnejlika
1 dl ingefära
5 st kanelstång stänger
1 dl Äppelcidervinäger

1. Blanda alla ingredienser utom vinägern i en kastrull och låt koka långsamt ca 1 timme

2. Tillsätt vinägern och låt koka upp igen.

3. Häll upp i ett par rena glasburkar och sätt på väl rengjorda lock.

Förvara svalt. Servera till  till grillat kött eller till ostbrickan.
Ha en bästa dag!
Smarttrainer
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s