Din underbara självläkande kropp

images

Visste du att alla har självläkande egenskaper i kroppen och genom att stimulera dem kommer läkning igång. Sköt om din underbara kropp och trigga igång det som är naturligt. Hur kan du sätta igång en  läkningsprocess?

Under de rätta förutsättningarna återställer kroppen sig förvånansvärt snabbt från obalans. Och förutsättningarna är egentligen enkla: Vi behöver ge vår kropp hälsosam mat samt stunder av avslappning och utrymme för att ”bara existera”, ”bara vara”. Vi behöver regelbunden och hälsosam fysisk aktivitet, god sömn, och ta oss tid att då och då låta våra känslor komma fram. Dessa känslor inkluderar ilska, sorg och spontan glädje.
Varför har vi svårt att hålla balansen i livet?Huvudorsaken är att den inte går att slappna av med viljan. Man måste lära sig ”bara vara” och det är något vårt mentala har svårt för.Förenklad sagt är vi i vårt mentala jag när vi tänker, lär, pratar, planerar, analyserar, funderar, löser problem, osv.
Det finns fler orsaker att kroppen och hjärnan bär på många spänningar och att vi har svårt att slappna av. En av huvudsjälen är att vi själva hämmar oss.. Det är fult att bli arg och bara ”kräkas” ut våra besvikelser och frustrationer. Iställer gömmer vi undan mycket och plötsligt en dag svämmar det över och visar sig i form av olika sjukdomar.En god nyhet är att kroppen faktiskt kan vägen till avspänning, och är mycket bra på att återhämta sig själv, bara vi ger den tillfälle. Djupavslappning tillsammans med ”medveten närvaro”, att vara avspänd och i kontakt med din kropp, är en enorm resurs när det gäller återhämtning.Kroppen har en självläkande förmåga och du kan ta fram dessa sidor med rätt teknik! Läs mer i nästa inlägg.

 

Ha en bästa dag!

Smarttrainer

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s