Herr Jansson

 

janssons-frestelse-003686

Nu börjar det planeras inför julbordet. Här är mitt favoriträtt, perfekt utan potatis. Detta recept är så gott utan att röra till blodsockret för mycket.

Jag brukar tillaga dubbel recept så har man hela julhelgen lång. Tips är att ta mindre ugnsformer för att slippa att samma mat åker in och värms flera gånger som julmat oftast får göra…

Smarttrainers  Jul Jansson  6 port
1 Blomkål
2 Gula lökar 1 pressad vitlöksklyfta
150 g Ansjovisfilé med spad
4 dl Helfet vispgrädde
Smör
Peppar
Pofiber eller fiberhusk
Sätt på ugnen i ca 175 grader. Hacka löken grovt. Skär ner blomkålen i buketter och skölj. Skiva blomkålsbuketterna till stavar.  Skiva ansjovisen i stora bitar.Varva blomkål, lök, vitlök och ansjovis i en smord ugnssäker form. Peppra. Häll över nästan allt grädden och nästan allt ansjovisspad.
Klicka ut smöret över hela formen/formarna. Vill du ha en mer torr konsistens silar du över lite pofiber eller fiberhusk.
Grädda i mitten av ugnen i ca 50  minuter.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s