Eget vörtbröd

4e89b85b-efd7-4454-9273-4ae48371208c

 

 

Vörtbröd är ett måste på julbordet. Nu när vi äter glutenfritt har vi börjat baka vårat egna goda. Köper du färdiga vörtkryddor innehåller dessa tyvärr gluten. Därför har jag experimenterat och kommit fram till att julmusten (visar väldigt låga halter gluten som nästan inte är spårbara) ger brödet en fin färg och underbar smak.

Smarttrainers vörtbröd

  • 4,5 dl julmust
  • 2 teskedar bakpulver
  • 25 g smör eller margarin
  • 1msk mörk sirap
  • 1 krm stevia koncentrat
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 tsk pepparkakskryddor
  • 7 dl mandelmjöl
  • 1 msk fiberhusk

Smält matfettet och tillsätt sedan julmust. Blanda bakpulver och mandelmjöl i en bunke och häll över vätskan. Rör ordentligt och tillsätt salt, pepparkakskryddor, sirap, stevia och fiberhusk. Låt svälla i 10 min. Lägg sedan över i en smord form på 1,5 liter. Låt stå i 30 minuter. Grädda sedan i mitten av ugnen i ca 35 minuter på 185 grader.

 

Ha en bästa dag!

Smarttrainer

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s