Söndags scones

images

Ibland vill man bara ha nybakat bröd till söndagsfrukosten. Ett säkert kort är dessa scones som är perfekta som snabbröd. Passar glutenallergiker, laktosintoleranta och alla andra som bara vill undvika snabba kolhydrater.

Ingredienser:
100 g smör
1 dl kokosmjöl
1 dl laktosfri filmjölk
2 dl vatten
0,5 dl fiberhusk
0,5 tsk salt
1 ägg
2 tsk bakpulver
2 dl mandelmjöl

1. Smält smöret
2. Blanda i kokosmjölet medan smöret är varmt.
3. Tillsätt sen filmjölk, vatten, salt, fiberhusk och ägg.
4. Låt degen stå och svälla ett tag (ca 15 min)
5. Blanda mandelmjöl och bakpulver.
6. Häll i mjöl-och bakpulverblandningen till degen.
7. Rör snabbt ihop degen och forma 4 st scones som plattas ut på en plåt. Skär varje scones i fyra tårtbitar.
8. Grädda i ugnen i 200 grader C tills sconesen får fin färg , ca 10-20 min

Ha en bästa dag!

Smarttrainer

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s