Ibland vill man bara ha nybakat bröd till söndagsfrukosten. Ett säkert kort är dessa scones som är perfekta som snabbröd. Passar glutenallergiker, laktosintoleranta och alla andra som bara vill undvika snabba kolhydrater.
Ingredienser:
100 g smör
1 dl kokosmjöl
1 dl laktosfri filmjölk
2 dl vatten
0,5 dl fiberhusk
0,5 tsk salt
1 ägg
2 tsk bakpulver
2 dl mandelmjöl
1. Smält smöret
2. Blanda i kokosmjölet medan smöret är varmt.
3. Tillsätt sen filmjölk, vatten, salt, fiberhusk och ägg.
4. Låt degen stå och svälla ett tag (ca 15 min)
5. Blanda mandelmjöl och bakpulver.
6. Häll i mjöl-och bakpulverblandningen till degen.
7. Rör snabbt ihop degen och forma 4 st scones som plattas ut på en plåt. Skär varje scones i fyra tårtbitar.
8. Grädda i ugnen i 200 grader C tills sconesen får fin färg , ca 10-20 min
Ha en bästa dag!
Smarttrainer