Varför gar du inte ner i vikt?

images

Varför får jag inga positiva resultat?  Kanske för att du har bråttom?

Det allra vanligaste misstaget är att man vill göra allt på en gång: träna sex gånger i veckan och äta supernyttigt. Kanske kör du 5:2 dieten samtidigt?  Sedan vill man helst ha resultat efter bara en vecka? Det som händer då är att kroppen blir superstressad. När kroppen är stressad samlar den på sig vätska vilket gör att man känner sig svullen och går upp i vikt. Om man mår dåligt och känner sig stressad kan träning ofta hjälpa eftersom man får ett hormonellt påslag av endorfiner och adrenalin när man tränar. Det är hormoner som gör oss välmående, taggade och ofta mindre stressade.

Men om träningen blir ytterligare ett stressmoment blir effekten den motsatta. Hormonet kortisol är fettinlagrande och frigörs vid stress. Har man mycket fett kring magen är det ofta ett symptom på att man har för mycket kortisol i kroppen.

Om du har en stressig period i livet kan det vara bättre att gå en lugn promenad än att stressa till träningen. Så ta en lugn promenad i helgen. Kanske tillsammans med familjen?

Ha en bästa dag!

Smarttrainer

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s