Svälta celler?

periodiskfasta_klocka

Flera rön visar att man med kostens hjälp kan underlätta kroppens läkning vid olika sjukdomstillstånd. Speciellt intressant är detta när det gäller cancer då ungefär ett Sverige till antalet (10 miljoner) drabbas av cancer varje år i världen och nästan lika många dör i sjukdomen. I Sverige drabbas var tredje person någon gång i livet av cancer och störst andel av dessa fall utgörs av prostata- och bröstcancer. Om 10 år förväntas det öka till varannan svensk…

Fasta tros fungera förebyggande mot cancer då celler och DNA repareras, celldelningstakten minskar och regleras, cellproduktionen vitaliseras, bindväven förbättras m.m.

Det finns även forskning som visar på att om man fastar innan man ska genomgå en cellgiftsbehandling så går de friska cellerna i ide medan cancercellerna inte gör det och på så sätt blir behandlingen mer effektiv då den bara slår ut de sjuka, aktiva cellerna.

Det finns studier som visar att fasta innan cellbehandling motverkar biverkningarna och leder till att behandlingen fungerar bättre. Immunförsvaret förnyas. De friska cellerna skyddas genom att de vita blodkropparna inte slås ut senare vid behandlingen samtidigt som cancercellerna är sårbara för behandlingen.

​Det forskas en hel del i ämnet. Men ha i åtanke att du kan avlasta din kropp med fasta (inte bara vid cancersjukdom) för att på ett naturligt sätt få den att vilja reparera sig själv. Det finns en hel del forskning på nätet som berör ämnet.

 

Ha en bästa dag!

Smarttrainer

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s