Krydda igång din fettförbränning!

images Piffa till din mat samtidigt som midjemåttet genom att välja rätt produkter från kryddhyllan. Forskning har visat att många av vår vanliga smaksättare också har en positiv inverkan på vår förbränning. Det är kryddornas termogeniska effekt som är tricket, de frigör  värme när du äter dem. Värmen bidrar i sin tur till att speeda upp ämnesomsättningen, något som på sikt kan ge viktminskningen en skjuts. Smarttrainer tipsar om vilka kryddor som kan hjälpa dig att nå ditt mål tillsammans med träning och övrig kostomläggning. Kryddorna som bevisligen ökar förbränningen är  senap, kanel, chili och färsk ingefära. Kryddorna ökar kroppstemperaturen och energiförbrukningen. Förmodligen kan andra kryddor med stark smak också vara effektiva, men det är de nämnda som är mest undersökta. Krydda din mat med dessa kryddor och öka din förbränning på ett smart sätt!

Senap En enda tesked räcker för att öka fettförbränningen med 25 procent, enligt en studie från brittiska Oxford Polytechnic Institute. Ju starkare senap, desto tydligare blir effekten enligt forskarna.

Kanel Den klassiska kryddan är väl värd att användas året om. Kanel har en förmåga att ge en sötare smak utan att du behöver använda socker. Kanel har en förmåga att stabilisera blodsockret. När du äter kanel reduceras mängden fettbildande insulin efter måltiden, du blir mätt längre och kroppen lagrar inte lika mycket fett.

Chili Capsaicin är namnet på det ämne som ger chilifrukten dess hetta. Ämnet ökar förbränningen och verkar samtidigt  aptitdämpande, två värdefulla faktorer om du vill gå ner i vikt.  En chilikryddad måltid höjer förbränningen under hela 3 timmar efter sista tuggan.

Ingefära En tesked ingefära i frukosfilen gör att du förbränner 43 fler kalorier efter måltiden, det visare en studie från Columbia University

Ha en bästa dag! Smarttrainer

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s