Sparristider

on

index

 

Sparris är en härlig delikatess. Perfekt som tillbehör till kött och fisk. Tricket är att inte koka den inte för länge utan låt den ha kvar lite av sitt tuggmotstånd. Djupfryst sparris kan ersätta den färska, lika gott!

Ingredienser till Smarttrainers parmesan sparris 4 portioner
  • 800 g färsk vit eller grön sparris
  • 60 g  Smör
  • 2 dl färskriven parmesanost

Gör så här:

Skala den vita sparrisen med potatisskalare. Börja alldeles under knoppen. Den gröna behöver inte skalas. Skär av den nedersta träiga delen. Koka sparrisen i lättsaltat vatten så att den nätt och jämnt är mjuk. Koktiden varierar så prova med en sticka. Ta upp sparrisen och låt den rinna av ordentligt, gärna på en handduk. Fördela sparrisen på tallrikar. Häll över smöret och strö över parmesan osten.

 

Ha en bästa dag!

Smarttrainer

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s