Sill utan sockerbad

on

images

 

Inlagda sillar som finns i butik innehåller en hel del socker. Det är oftast lite klurigt  för oss diabetiker, speciellt om man älskar denna lilla fisk i burk. Därför kommer här ett enkelt recept  på en variant som laddad med allt det nyttiga från fisken men utan den rikliga mängd socker som brukar finnas i den färdiga sillen.

Smarttrainers Egna franska löksill

2 burkar inläggningssill, avsköljda sillfiléer
1 dl ättiksprit, 12%
1,5 dl sötning, t.ex. sukrin eller Stevia.
3 dl vatten
1 tsk kryddpepparkorn
1 tsk vitpepparkorn
1 tsk kryddnejlikor
5 lagerblad
1 morot i slantar
2 röda lök, skivade i ringar

Börja med att koka vatten, ättika, sötningsmedel och kryddor i ett par minuter.
Låt lagen kallna och lägg sedan i sill, varvat med lökringarna samt skivad morot.
Låt sillen ligga i lagen i minst 2 dagar före servering.

 

Ha en bästa dag!

Smarttrainer

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s