Små steg till ett nytt liv…

images

 

Kom ihåg att du inte ska förändra ditt liv till 100 procent om du vill uppnå långsiktiga mål. Ta små steg åt gången och du kommer få det lättare på vägen. Smarttrainer kommer med lite tips på hur du tar dig fram med små steg som förhoppningsvis blir bestående livet ut.

Ät mer grönt

Fixa en grön smoothie med lite spenat , ta vara på grönsakerna från gårdagen i din äggröra. Endast fantasin sätter gränserna.

Hemmalagat ej kiosklagat 

Som jag tidigare skrivit så är hemlagad mat är både billigare och nyttigare, då du lättare kan hålla koll på vad och hur mycket du får i dig. Då kan du också smussla ner fler grönsaker i dina lunchlådor och middagar, utan att det knappt märks.

Dela upp dina portioner

Blir det ändå en del utemat? Då blir det också ofta att du äter mer än du egentligen behöver. Prova därför att dela upp dina portioner, spara exempelvis hälften till lunch nästa dag.

Utöka mängden Omega 3

De flesta av oss får inte i oss tillräckligt mycket hälsosamt fett. Försök därför öka mängden Omgea 3 genom att äta till exempel mer linfrön, chiafrön, fisk, skaldjur och valnötter.

Skär ner på eller skippa söta drycker

Bara för att du inte dricker läsk är du inte säker. Faktum är att du nog skulle bli förvånad om du insåg hur mycket socker det även finns i juice, iste och energidryck. Det allra bästa är därför att välja vanligt vatten.

Lyssna på din kropp

Slutligen: Ät när du är hungrig – och sluta när du är mätt. Det viktiga är dock att du inte småäter onyttigheter, utan satsar på mer hälsosamma mellanmål. Det är ofta lättare sagt än gjort, men alltid väl värt att satsa på.

 

Ha en bästa dag!

Smarttrainer

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s