Mäktig choklad kladdkaka

images

En mörk och mäktig kladdkaka slår nästan allt. Det bästa är att den glutenfri och fri från onödigt socker!

Brygg kaffet och vispa grädden!

Ca 6 stora bitar

Ingredienser
  • 120 g smör
  • 100 g mörk choklad, 70- eller 85-procentig.
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • 1 msk kakao
  • Smält smöret i en kastrull. Bryt ned chokladen och rör ned i det varma smöret, tills det smält. Vispa ägg och grädde till skum. Rör ned kakao och vänd ihop chokladsmöret med ägg-grädden.
  • Smörj en pajform, gärna med löstagbar kant och bröa med mandelmjöl
  • Grädda i 175 grader i 10 minuter. Kakan får gärna vara kladdig i mitten.
  • Låt svalna och servera med grädde och färska bär

 

Ha en bästa dag!

Smarttrainer

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s