Lördagsträning med variation

 

tumblr_m0fsi9mw2a1r91230o1_400_50ec27bce087c30ade358d33

 

Att det krävs variation i träningen är något som jag har tagit upp flera gånger tidigare här på Smarttrainer. Men varför Variation?
Kroppen anpassar sig väldigt fort och väldigt effektivt till vad du gör och hur du gör det.
Alltså behöver du variera just vad du gör och hur du gör det. Dessutom tröttnar man snabbt på träningen om den är den samma månad ut och in. Vila lite med  mindre framsteg rent fysiskt, men detta  är ingenting jämfört med att träningen rinner ut i sanden på grund av att du är uttråkad, eller hur?

Träningspassen bör inte ske med automatik. Att träna ska inte vara bekvämt. Det ska vara utmanande, både fysiskt och mentalt. Om man kör på med precis samma rutin varje vecka, så slutar musklerna att svara på träningen. I bästa fall lyckas man hålla sig kvar på samma nivå man uppnått, men någon ny utveckling blir det knappast tal om. Lite tips på hur du enkelt varierar din träning:

 

Ändra vikt. Kör du lätta vikter och många repetitioner? Kör tungt ett tag, gå ner på till exempel 4-6 repetitioner och vråla i gymmet. Eller tvärt om, kör du alltid tung styrketräning kan det vara effektivt att ta någon vecka då och då när du ökar antalet repetitioner.

Blanda kondition och styrka. Glöm allt vad du har lärt dig, du kan träna kondition och styrka samtidigt, no problem. Här kan du använda dig av supersets, kör först en tung övning följt av en pulshöjare som burpees, hopprep eller mountain climbers.

Träna med egen kroppsvikt. Utmana dig själv genom att enbart använda din egen kropp som träningsredskap, då kan du dessutom lämna gymmet om du vill.

Skapa instabilitet. Använd till exempel ett TRX-band eller medicinboll.

 

Ha en bästa dag!

Smarttrainer

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s