Äppelchutney med sting

 

 

images (1)

I mitt förra ilägg berättade jag om äpplen, tomatidin och ursolsyra som hjälper våra muskler att hålla sig spänstiga och unga. Idag har jag med ett favoritrecept på äppelchutney som är en favorit på middagsbordet hemma hos oss. Passar till allt och barnen har bytt ut ketchupen mot denna chutney. Speciellt gott på kycklingfilén och grillade kötträtter.

Du behöver:

1 kg syrliga äpplen
3 gula lökar
1 stor banan
2 dl russin
1 dl farinsocker
Ca 4 dl vitvinsvinäger
2 msk färsk ingefära
2 tsk färsk hackad chili
1 tsk curry, 1 tsk kanel
Salt

Skala äpplena och ta bort kärnorna. Skala löken. Hacka bananen.

Mixa äpple och lök hastigt. Lägg ner det i en kastrull tillsammans med banan, russin och farinsocker.

Häll över vitvinsvinägern. Smaksätt med ingefära, hackad chili, kanel och curry. Låt chutneyn puttra tills den är mjuk, salta.  Lägg över i burk. Låt svalna sen in i kylen!

Ha en bästa dag!
Smarttrainer
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s