Andas!

ladda ned (4)

I mitt förra inlägg skrev jag lite om yoga. När man börjar med yoga så innebär det stora förändringar; man upplever inte bara att kroppen förändras, att man orkar mer, blir smidigare och starkare utan man upplever även ett inre lugn, man lär sig att stressa av, lyssna inåt och att finna ro.

Så börja med att avsätta en kvart om dagen till din egna yogastund. Lämna allt runtomkring dig, världen överlever en stund utan dig.

Det handlar om att finna motivation, vad man prioriterar och att övervinna ett inre motstånd. För att höja din motivation tänk på att du blir en gladare och tålmodigare person. Din stund kommer göra dig effektivare efteråt.


När du känner att du funnit din inre ro, ska du lära dig att andas. Att andas är en av grunderna i yogan. Om du håller andan eller får svårt att andas har du gått får långt, eller djupt in i ställningen.

I yoga koncentrerar man sig på att andas mer medvetet med diafragman och man håller alltid munnen stängd och andas in och ut via näsan, om inte specifika instruktioner ges om annat.

Andning är den viktigaste processen i kroppen för att den påverkar aktiviteten hos varje cell i kroppen samt för att den är intimt länkad med hur hjärnan presterar. Människan andas ungefär 15 gånger per minut och ca 21600 ggr/dag.

Så börja träna på att andas in och ut med näsan, tills nästa gång.  Inte så enkelt som det låter, testa!

 

Ha en bästa dag!

Smarttrainer

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s