Ett bra brödrecept är alltid bra att ha

ladda ned

 

Kära följare!

Ni har efterlyst ett bra brödrecept till vardags. Utan för mycket frön och grovhet. Ett perfekt bröd till soppan och frukosten. Här kommer ett favorirecept!

5 ägg
2 dl mandelmjöl
1 dl fiberhusk
1 dl sesamfrön
1 dl rostade/naturella solroskärnor
½ dl linfrö
50 g smör
1 dl riven blomkål
Flingsalt

Smält smöret och tillsätt den rivna blomkålen. Låt stå och koka till dess att blomkålen mjuknat. Mixa med mixern.
Vispa äggen med elvisp. Tillsätt sesamfrön, linfrö och solroskärnor. Vispa. Byt ut de vanliga visparna till degkrokar och tillsätt fiberhusken. Lite i taget. Därefter samma sak med mandelmjölet. Tillsätt sedan purén av blomkålen och vispa runt.
Låt stå  i 20 minuter.

Forma sedan degen i valfri form och storlek. Lägg på bakplåtspapper och in i ugn på 175 grader i cirka 40 minuter.

Låt kallna!

 

Ha en bästa dag!

Smarttrainer

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s